Panamarenko Universum

 

“Het belangrijkste voor mij is dat er af en toe een soort poëzie schuilt in wat ik maak”, aldus Panamarenko. En dat is wellicht de reden dat zijn werk zoveel bijval oogst, of dat is in elk geval toch de reden waarom ik zo genoten heb van een bezoek aan deze tentoonstelling. Vooral Panamarenko’s helikopters, zeppelins en onderzeeërs spreken tot de verbeelding – of ze nu werkelijk kunnen vliegen of duiken is eigenlijk niet zo belangrijk. “Schoonheid zit in de kracht van de mislukking’, zoals hij het zelf zegt.

 

Copyright Photo M HKA
Copyright Photo M HKA www.muhka.be

Ik bezocht deze tentoonstelling op een drukke zondag, en hoewel ik even moest wachten om een ticket te kunnen kopen, en de vestiaire duidelijk niet voorzien was op zoveel jassen en tassen, viel de drukte best mee. De witte weidse zalen laten dergelijke monumentale werken mooi tot hun recht komen, en er is plaats genoeg voor de bezoekers. Vergeet aan de ingang niet de goedgemaakte gratis brochure mee te nemen die meer duiding geeft bij de belangrijkste kunstwerken.

 

Copyright Photo M HKA
Copyright Photo M HKA www.muhka.be

Kortom, deze tentoonstelling is een aanrader, ook voor kinderen trouwens. Praktisch: Panamarenko Universum in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA – www.muhka.be), Leuvenstraat 32, verlengd tot zondag 29 maart 2015.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *