The graves are nice this time of year

Twee jaar lang trok persfotograaf Jimmy Kets op pad om de herinneringssporen van de Eerste Wereldoorlog op beeld vast te leggen. De foto’s die hij toen nam confronteren ons met de vraag wat de herinnering aan en de herdenking van de Groote Oorlog vandaag betekent.

Copyright image Jimmy Kets www.jimmykets.be

Jimmy Kets is niet de eerste die de oorlogsmonumenten fotografeerde, maar zijn standpunt is zo fris en verrassend, zijn blik zo scherp en uitdagend, en de composities bijna van een mathematische precisie, dat het werkelijk jammer is als u de tentoonstelling, die tijdens de herfst van 2014 in de Lokettenzaal van het Vlaamse Parlement plaatsvond, gemist zou hebben.

Copyright image Jimmy Kets www.jimmykets.be

Gelukkig heeft Uitgeverij kannibaal een catalogus uitgegeven waarin niet alleen de tentoongestelde foto’s terug te vinden zijn, maar de volledige fotoreeks van 75 beelden.

Praktisch: KETS JimmyThe graves are nice this time of year. Uitgeverij Hannibal, 2014, 167 p. (prijs 45 euro of uit te lenen in de betere bib). Voor een blik achter de schermen: http://www.vlaamsvredesinstituut.eu/jimmykets/

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *