Home – Interieurportretten

 

Als ik op bezoek ga, dan ben ik steeds nieuwsgierig naar het interieur van de bewoners. En toegegeven, ik vind het altijd interessant om, als het donker is, binnen te kijken in de verlichte woningen waarlangs ik passeer. Een interieur zegt immers iets meer over de mensen die er wonen.

“Notre maison est l’image de notre coeur, un reflet fidèle de nos rêves, de nos convictions, de nos idéaux”

 

Home - Portraits d'intérieurs, Musée de la Vie wallonne. Copyright Andrzej Kramarz & Weronika Iodzinska
Home – Portraits d’intérieurs, Musée de la Vie wallonne. Copyright Andrzej Kramarz & Weronika Iodzinska

De Poolse fotografen Andrzej Kramarz en Weronika Iodzinska zijn vertrokken vanuit diezelfde idee om overal ter wereld foto’s te maken van interieurs. Voor hen zijn deze foto’s eigenlijk echte portretten van mannen en vrouwen, zelfs al fotografeerden ze nooit de bewoners.

Sommige van deze interieurportretten zijn zo inspirerend dat mijn eigen knusse appartement erbij verbleekt. Andere portretten zijn dan weer bijzonder triest en stemmen tot nadenken. De gefotografeerde circuswagens zagen er bijvoorbeeld maar armoedig en weinig fantasierijk uit – helemaal anders dan ik me inbeeldde.

Een kleine maar fijne tentoonstelling is dit! PraktischHome. Portraits d’intérieur nog tot 31 mai in het Musée de la Vie Wallonne in Luik, Cour des Mineurs. Toegangsticket 5 euro – gratis elke eerste zondag van de maand. Gesloten op maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *