Het land van Nod

Het land van Nod is een prachtige toneelvoorstelling! Toegegeven, het is bijna een jaar geleden dat ik in Genk dit stuk zag, maar ik herinner me nog levendig wat een diepe indruk  het op me maakte.

Het is niet zo dat de verhaallijn of de dialogen erg indrukwekkend zijn, integendeel. Er is geen verhaal, en er is nauwelijks gesproken dialoog. Dit toneelstuk is eerder een aaneenschakeling van sterke visuele impressies, soms grappig, soms groots, soms poëtisch.

En wat een energie stralen de acteurs uit! Ze wervelen doorheen het museum. De museumzaal is trouwens een waarheidsgetrouwe reconstructie van de Rubenszaal van het Koninlijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Dit is werkelijk een heel fijne theaterproductie, die ik je van harte aanraad. De voorstelling wordt volgende week, op 23, 24 en 25 juni 2016, hernomen in de hallen van Schaarbeek. Er resten nog enkele tickets.