Panamarenko’s Paradox

‘k Ging laatst nog even snel door de permanente tentoonstelling van het Museum van Elsene, en kijk wat een prachtstuk me daar opwachtte: Panamarenko’s Paradox! Het is een typisch vliegtoestel uit het universum van de Antwerpse kunstenaar Panamarenko, en toont de interesse van de kunstenaar voor wetenschappen en techniek.

“Ik ben geen wetenschapper, noch iemand die kunstvoorwerpen maakt. Het belangrijkste voor mij is dat er af en toe een soort poëzie schuilt in wat ik maak”, gaf hij nochtans zelf aan. En die poëzie vinden we terug in deze kleine helikopter. Vliegt die, of niet? Hoeft die te kunnen vliegen? Het antwoord op deze vragen is aan ons en vooral aan onze verbeelding overgelaten. Panamarenko’s Paradox staat voor alle gedroomde mogelijkheden van een vliegtoestel dat waarschijnlijk niet kan vliegen.

paradox-tekening_s
Deze tekening van Panamarenko’s Paradox is te koop op http://www.artpartout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *