Hubert in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Copyright Ben Gijsemans www.bengijsemans.com

Hubert, de protagonist van Ben Gijsemans’ debuut, is een introverte Brusselaar, die elk vrij moment doorbrengt in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Wat hij daar doet? Kijken, eindeloos kijken naar één bepaald kunstwerk dat hij dan thuisgekomen geduldig kopieert aan zijn schilderezel.

Op een dag wordt Hubert echter geconfronteerd met de kwade en beschuldigende blik van een buurvrouw, wanneer hij naar haar kijkt en haar fotografeert zoals hij dat ook doet met de vrouwen geschilderd op doek in het museum. Dit korte moment brengt het hele bestaan van Hubert uit evenwicht.

“Hubert” is een strip die traag, ingetogen, met weinig woorden en met prachtige tekeningen een verhaal vertelt dat weinig opzienbarend is maar dat toch naar de essentie gaat en de lezer raakt.

Praktisch: GIJSEMANS Ben, Hubert. S.l.: Oogachtend, 2014, 88 p. (19 euro)

Copyright Ben Gijsemans www.bengijsemans.com