Over mij

185407_10150867328044058_927213693_n

Hallo jij! Welkom op mijn persoonlijke weblog over musea en tentoonstellingen…

 

“Don’t go to a museum with a destination. Museums are wormholes to other worlds. They are ecstasy machines.” Zo verwoordde de kunstcriticus Jerry Saltz naar mijn aanvoelen het best de aantrekkingskracht die musea op ons beiden uitoefenen.

 

Al sinds ik klein was, vond ik het heerlijk om aan de hand van tante Brit tijdens de schoolvakanties musea te bezoeken. En dat vind ik nog steeds! Elke week zie ik wel een tentoonstelling, af en toe nog met tante Brit, maar ondertussen ook met m’n lief, familieleden, vrienden, collega’s of gewoon alleen.

 

Zelfs na een tweejarige master in Museum Studies en de eerste werkervaringen achter de schermen, blijft het museum voor mij nog steeds een magische plek. En daarbij maakt het me niet echt uit of de tentoonstelling nu gaat over loopgraven, dinosaurussen, schilderkunst of architectuur.

 

Ik hoop dat jij mijn blog met evenveel plezier leest als ik heb bij het schrijven! Aarzel niet om een opmerking achter te laten of me te contacteren als je vragen hebt.

 

Beste groeten,

Karla Vanraepenbusch

 

PS: Klik hier als je meer informatie wilt over m’n professionele loopbaan, en hier voor meer informatie over m’n academisch parcours.

Je kunt De kers op het museum ook volgen op facebooktwitter en pinterest.